![]() ![]() |
Feb 28 2006, 12:20 AM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 2,238 Katılım: 25-February 06 Nereden: Minden Almanya Üye No: 15 |
Dostlar, Sezon itibariyle yer verelim , belki olmadan önce bazi önlemler alabiliriz, sakat dogan yavrunun malasef tedavi etme imkani yok gibi ancak , dogduktan sonra Bilhassa yalniz yavrularin sakat kalma riski cok yüksektir, bacaklarini gererler , carpik bacak olma ihtimali cok yüksektir, yavru follukta yalniz kaldiginda dayanacak bir yer arar, bu evrede anac kuslarin folluktan cabuk kalkmasindada risk tasir, iki tane yavru oldugunda bir birine destek olurlar , dayanak olurlar , karinlari burunlarin ucunda agirliklari fazladir,ha babam de babam tikanirlar, topak gibi olurlar , bacaklari kendilerini tasiyamaz hal alir, bir birlerine yaslanarak kuvvet alirlar, Böyle sakatlanma olaylari bacaklarda bir gerilme oldugunda bildigimiz lastikler kadinlarin saclarini bagladigi lastiklerden yaralanabilir, yavrunun ayagi normal durusu seklinde baglanabilir lastik gecirilir, bir hafta yeterlidir, simdiye kadar iki defa sakat yavru kaybettim , bir tanesini lastikle kurtarmistim, yavrulari gelisimleri sürecinde günlük rahatsiz etmeden kontrol altinda tutarim Saygilar,
-------------------- Kuscu Dostlari Selamliyorum.
|
|
|
|
Mar 4 2006, 02:04 AM
|
|
|
Newbie ![]() Grup: Üye İleti: 9 Katılım: 4-March 06 Nereden: esk-nl Üye No: 37 |
selam ayhan abi.
yine guzel bir konuya deginmissin bahsettigin gibi tek buyuyen bir yavrumum ayaklari hic tutmuyor ve anne babasida yemi kesti veterinere goturdum yapacak birsey yok en iyisi uyutmak oldugunu soyledi dogustan felcli dogmus kiyamadim 3 gundur kendim besliyorum ama nereye kadar yasatirim bilmiyorum.peki ayhan abi ne gibi onlemler alabiliriz biraz bilgi verirsen bizlerde faydalana biliriz. -------------------- saygilar
m.sen |
|
|
|
Mar 4 2006, 04:13 AM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 2,238 Katılım: 25-February 06 Nereden: Minden Almanya Üye No: 15 |
Merhaba M. Sen, Soylu bir Baba kus asla yavrusunu terketmez, Disi kuslar cok gaddar oluyor, Disi kuslarin soylusuda , yavrularinin kazik tüyleri ciktigi halde yavrularin üstünde yatiyorsa geceleri onlarin üstünde yatmaya devam ediyorsa O zaman Diside soyludur, Böyle kuslar nadirdir, Insan ömründe cok az rastlarsin, o kuslari bulmak bir sansdir, altindaki yumurtasini degistirip Tavuk yumurtasi sür , üstünde yatiyorsa , o kuslar soylu kustur, Genc ciftlerde ilk yumurtalarinda cokca rastlanan bir vaka sakat yavru vermeleri ,yuvada saglikli yatmazlar, Yumurtayi cevirmezler, yumurta kabuguna yapisir, devir teslime dikkat etmezler yumurtalar sogur, sakatlik genlerden gelen veya tasidiklari hastaliklardan dolayida olabilir, ancak genc ciftlerde daha cok acemilikten kaynaklanan bir olaylar zinciri, Genc ciftlerde genelde 1. yumurtalarini alirim, sahtelerini koyarim gözlemlerim, yuvayi korumalarini devir teslim, nasil yapiyorlar , kisaca takip ederim . emin oldugumda izin veririm, eslerin uyumlulugu , vs, Sakat yavru icin sayet dogustan bir seyler varsa yapilacak bir sey yok , Bu senin kendi vicdan muhaseben ,Her gün görüp üzülüyorsun , nereye kadar , Sefkat , Ruh , ic güdü , vicdan , vs köreliyor zamanla , sakat kalip hayatinin geri kalan kismini sürünerek gecirmesine gönlün razi olmayacak düsündügünde , zamana birak , Ölüm nedeni ben olmayimda icinden gecenler Allaha dua ediyorsundur, yani ölümü benim elimden olmasin, Ben böyle düsünürüm, Holandali bir kuscu var götürür ona veririm,o uyutur, ama son caredir, Vicdanimi ölcmeye kalktigimda orda duruyorum. elim kolum baglanir, tamamem Durmusumdur, Saygilar,
|
|
|
|
Mar 4 2006, 02:55 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 417 Katılım: 26-February 06 Nereden: aksaray Üye No: 20 |
sakat doğum genetik değilse bir sebebi oluyor oda yavrunun çıktığı zeminin sert ve düz olması altı yumuşak saman,çöp vb... meteryaller dolu ve ortası çöküküse çok düşük bir ihtimalle sakat çıkıyor....
|
|
|
|
Mar 4 2006, 11:22 PM
|
|
|
Merhaba, Derin kardesimizin söylediklerini biraz acarak devam edelim,söylediklerine katiliyorum. baska olasiliklari acalim Cogu yetistirici folluklara ince kum koyar , ancak Kis sezonu veya soguk havalarda , iyi bir yöntem degildir, Kuslar yumurtayimi isitsin kumumu 38 derece sicaklik , nereye ne kadar yansir onu bilmek lazim, Kisin kum kullanmak yanlistir, kum yazin kullanilabilir,daha cok acemi kuslarda yumurtalari kiriyorlarsa gögüslerini cok bastirarak kirarlar,veya bol pacali kuslarda cokca rastlanir,Bir digeride kumda yavrular esinir durur, tutunacak yerleri olmaz, hersey ayaklari altinda kayar, bir seyi kavrayamazlar , tutunamazlar, Cöpler , saplar ,samanlar,otlar, dogru cözümdür, yavrular ayaklari ile birseyleri kavramasi tutunmasi lazimdir, Dogru olanida budur, sagliklisi budur, yavruyu sayet elinize almaya kalktiginizda yapiskan gibi bir seylere tutunur,yuvayla beraber gelir, dogrusuda budur, Bizler malesef dogal yasama biraz yanlis müdahale sonucu istemeden yanlis yapiyoruz, ortalik temiz olsun ,hijyenik olsun , temizlemesi kolay olsun vs, kuslara yuva malzemesi sunmuyoruz, onlari bu zevklerinden mesgalelerinden uzaklastiriyoruz, yani bir seyler yanlis gittigi zamanda kendimizi sorgulamamiz lazim diye düsünüyorum,
|
|
|
|
Mar 5 2006, 01:31 AM
|
|
|
Newbie ![]() Grup: Üye İleti: 9 Katılım: 4-March 06 Nereden: esk-nl Üye No: 37 |
selam
ayhan abi ve diger arkadaslar verdiginiz cevaplar icin tesekkurler.herkeze saglikli kumesler dilegiyle. -------------------- saygilar
m.sen |
|
|
|
Mar 11 2006, 01:33 PM
|
|
|
(IMG:http://www.hela.at/images/50090094b90a55757.jpg) Yavru bakimi icin siringa hortumlu
|
|
|
|
Mar 24 2006, 12:11 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 62 Katılım: 14-March 06 Nereden: Trabzon Üye No: 56 |
QUOTE(Ayhan Cakir) Dostlar, Sezon itibariyle yer verelim , belki olmadan önce bazi önlemler alabiliriz, sakat dogan yavrunun malasef tedavi etme imkani yok gibi ancak , dogduktan sonra Bilhassa yalniz yavrularin sakat kalma riski cok yüksektir, bacaklarini gererler , carpik bacak olma ihtimali cok yüksektir, yavru follukta yalniz kaldiginda dayanacak bir yer arar, bu evrede anac kuslarin folluktan cabuk kalkmasindada risk tasir, iki tane yavru oldugunda bir birine destek olurlar , dayanak olurlar , karinlari burunlarin ucunda agirliklari fazladir,ha babam de babam tikanirlar, topak gibi olurlar , bacaklari kendilerini tasiyamaz hal alir, bir birlerine yaslanarak kuvvet alirlar, Böyle sakatlanma olaylari bacaklarda bir gerilme oldugunda bildigimiz lastikler kadinlarin saclarini bagladigi lastiklerden yaralanabilir, yavrunun ayagi normal durusu seklinde baglanabilir lastik gecirilir, bir hafta yeterlidir, simdiye kadar iki defa sakat yavru kaybettim , bir tanesini lastikle kurtarmistim, yavrulari gelisimleri sürecinde günlük rahatsiz etmeden kontrol altinda tutarim Saygilar,
Ayhan bey çok güzel bi konuya değinmişsiniz. Benim başımada ördek de geldi aynı olay...Bahar yaklaşıyor. ve pazarlarda ördek civivi satılacak .. millet heves edip alıyor.. büyütüyor...İşte bana da az büyümüş bir ördek geldi bi zaman...neyse uzun lafın kısası. ördek belli miktar ayakta duruyor sonra gögsü üzerine yapışıyor.ve kalkıp yürüyemiyor...sürünüyor bacaklar iki yanda.. bende ayakları biribirine bir bezle arada yürümesine mani olmayacak bi uzunlukla bırakarak bagladım...epey öyle kaldı ve zamanla toparladı... söktüm.. tekrar arada bir yapışmaya devam etti..yılmadım tekrar bağladım.. Netice de en sonunda tamamen düzeldi ve ayaklarının üzerinde kaldı.Saygılar... |
|
|
|
Apr 16 2006, 01:48 PM
|
|
|
|
|
|
|
Apr 16 2006, 01:50 PM
|
|
|
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Tarih: 31st July 2010 - 09:05 PM |